Autor: Finantsuudised.ee • 31. märts 2021

Skandinaavia eksporditurgude võimalustest Eesti ettevõtjatele

Eesti kaubandussuhted Skandinaavia sihtturgudega on olnud aastaid Eesti majanduse jaoks väga olulised, sest kultuurilise läheduse tõttu peame seda piirkonda oma peamiseks lähituruks. Kuigi koroonapandeemial on olnud märkimisväärne mõju 2020. aasta eksporditulemustele, on Eesti ekspordivõime näidanud erakordset säilenõtkust.

Kui võrrelda mulluseid Skandinaavia suuna ekspordinäitajaid varasemate aastatega, võib jääda petlik mulje pidevast langustrendist. Tasub siiski meeles pidada, et Eesti eksporti Põhjamaadesse iseloomustab tugev ühekordsete projektide mõju, mistõttu tasub ekspordinumbreid vaadata pikemas ajalises perspektiivis kui viimased 2-5 aastat. EASi Põhjamaade esindajad annavad järgnevalt ülevaate oma sihtturgudel toimuvast ning Eesti ettevõtjate jaoks olulistest võimalustest.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077