Autor: Eesti Tööandjate Keskliit • 30. august 2021

Omavalitsused vajavad eelarves maksutulusid, mis sünnivad ainult ettevõtlusest

Tööandjad peavad kohaliku elu arendamiseks esmatähtsaks kohaliku ettevõtluskeskkonna parandamist ja suure lisandväärtusega investeeringute meelitamist omavalitsustesse, sest inimesed ootavad kõrge elustandardi tagamiseks tasuvaid töökohti igas Eestimaa nurgas. Kohalike valimiste eel on tööandjad sõnastanud omapoolsed ettepanekud nii omavalitustele kui ka riigile.

Tööandjad väljendavad sügava muret, et viimastel aastatel on liigsete piirangute ja protestide tõttu igasuguse äri- ja ehitustegevuse laiendamine maapiirkondades muutunud ülimalt keeruliseks, mis seab ohtu Eesti majandusarengu ja kiirendab ääremaastumist. „Omavalitsused peaksid võistlema uute investeeringute ja töökohtade nimel, mitte neid kergekäeliselt eemale tõrjuma. Kui kaovad investeeringud, kaovad ka töökohad, koolid ja lasteaiad. Seetõttu on kõrge lisandväärtusega investeeringute meelitamine ja töökohtade loomine omavalitsuses esmatähtis,“ ütles Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077