7. september 2021
Villu Zirnask, majandusajakirjanik, Finantsjuhtimise Infolehe kaasautor

Kas rohevara jääbki pakkuma paremat investeerimistootlust? Pigem mitte!

Viimastel aastatel on keskkonna-, sotsiaal- ja juhtimisalaste (environmental, social and corporate governance, ESG) lubadustega ettevõtete rohevarasse, aktsiatesse ja võlakirjadesse tehtud investeeringute tasuvus olnud suur. Rohefonde turustatakse agressiivselt ja sellisesse varasse investeeritakse umbes kolm miljardit dollarit päevas.

Paljud investorid on huvitatud ESG-väärtpaberitest, sest loodavad kõrget tootlust, kuid nad eksiteel, arvab Whartoni ärikooli rahandusprofessor Luke Taylor. ESG-väärtpaberite varasem tootlus ei ole usaldusväärne tulevase tootluse näitaja, sest varasema hea tootluse taga on suures osas „šokid“ –halvad uudised kliimamuutuste kohta. „Kui tulevik selliseid ootamatuid šokke ei too, ei näe me ka seda, et „roheliste“ varade tootlus ületab tulevikus „pruunide“ varade tootlust,“ ütleb Taylor.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077