Autor: Eesti Pank • 2. detsember 2021

Eksperdid ja poliitikud vaagisid töörände mõju Eesti majandusele

Eesti Pangas toimus seminar, kus arutati töörände mõju Eesti majanduse tulevikule. Seminari käigus räägiti värskematest Eesti rändetrendidest ja Norra kogemusest sisserändega. Lisaks toimus kaks vestlusringi ekspertide ja ettevõtjatega ning seminari lõpetas parlamendiparteide esindajate debatt töörände üle.
Tuleb vaadata, kas välismaalt tulev töötaja asendab kohalikku või täiendab siinsel tööturul olevate inimeste oskusi ja teadmisi, ütles Eesti Panga president Madis Müller.
Foto: Raul Mee

Eesti on juba kuus aastat riik, kuhu tuleb elama ja töötama igal aastal rohkem inimesi, kui siit lahkub. „Kuna oleme muutunud väljaränderiigist sisseränderiigiks, tekib küsimus, millist majandusarengut me soovime. Teame, et ilma sisserändeta jääb Eestis tööealisi aasta-aastalt vähemaks, aga kas see on vaid probleem või ka võimalus? Kuna tööränne on mitmepalgeline teema, siis soovisime pakkuda platvormi asjalikuks aruteluks ja tuua kokku võimalikult palju erinevaid vaatepunkte,“ ütles Eesti Panga president Madis Müller.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077