Autor: Liis Elmik, Swedbanki vanemökonomist • 8. detsember 2021

Hinnad kasvavad sissetulekutest kiiremini

Kiire hinnatõus vähendab inimeste reaalselt ostujõudu. Swedbanki klientide netopalk on viimastel kuudel kasvanud hindadest vähem, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Foto: Raul Mee

Tarbimiskorv kallines novembris aastaga 9 protsendi võrra. Hinnatõus hoogustus energia ja toidu kallinemise tõttu. Hindu tõstavad nii nõudlus- kui pakkumispoolsed tegurid. Ühelt poolt on tootjatel kasvanud kulud: energia, tooraine, palgad. Teiselt poolt on kaupade ja teenuste järele praegu väga suur nõudlus, mis omakorda võimaldab hindu tõsta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077