Autor: Finantsuudised.ee • 25. november 2022

Tallinna eelarve sisaldab filmilinnakut, turismi edendamist ja roheinnovatsiooni

Linnavolikogus menetluses olevas Tallinna 2023. aasta eelarves on kavandatud sildfinantseerimine Tallinna Tööstusparkide kaudu filmilinnaku ehitamise alustamiseks. Lisaks pööratakse tähelepanu Tallinna kui atraktiivse turismisihtkoha tutvustamisele, väikeettevõtete toetamisele ning roheinnovatsioonile. Ettevõtluskeskkonna tegevuskuludeks on planeeritud 2,6 miljonit eurot.
Tallinna 2023. aasta eelarve eelnõu kogumaht on 1,14 miljardit eurot.
Foto: Raul Mee

Abilinnapea Joosep Vimm ütles, et Tallinna filmilinnaku ehitamine on ettevõtluse valdkonnas kindlasti üks linna suurimaid prioriteete. „Uued stuudiod ja sinna juurde kuuluv loob kohalikele filmitegijatele kaasaegse maailmatasemel töökeskkonna, mis tõstab meie andekate filmiprofessionaalide taset veelgi. Samuti toob see siia välismaiseid tipptegijaid ja nende produktsioonidega kaasneva tulu. Filmivõtted toovad kaudselt kasu ka muudesse sektoritesse, majutusest ja toitlustusest turismi ja meelelahutuseni – võita on siin paljudel,“ sõnas Vimm.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077