Autor: Finantsuudised.ee • 12. detsember 2022

Evecon rajab suurima päikesepargi Baltikumis

Eesti taastuvenergeetikaettevõte Evecon OÜ ja Prantsusmaa taastuvenergia investeeringutele pühendunud Mirova sõlmisid kolmapäeval taastuvenergeetika arendamise platvormi lepingu, mille raames ehitatakse välja Baltikumi suurim päikesepark.
Baltikumi suurimat päikeseparki hakatakse ehitama juba uuel aastal.
Foto: Evecon

Ehitustööd viiakse läbi 2023 aastal ja pargid hakkavad täisvõimsusel tootma 2024 aasta alguses. Lääneranna, Põhja-Sakala ja Järva vallas paiknevate päikeseparkide väljaehitatav koguvõimsus on 100 megavatti ning aastane prognoositav toodang kuni 100 000 megavatttundi. Lääneranna vallas asuva projekti suurus on 70 MW, mis oleks valmimise hetkel suurim Baltikumis.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077