Autor: Finantsuudised.ee • 12. detsember 2022

Teenuste eksport jõudis viimaste aastate tippu

Teenuste eksport jõudis kolmandas kvartalis viimaste aastate kõrgeimale tasemele, teatas statistikaamet.
Kolmandas kvartalis imporditi Eestisse enim transporditeenuseid (sh kaubavedu meretranspordiga).
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti ja Eesti Panga andmetel kasvasid kolmandas kvartalis teenuste eksport ja import vastavalt 32% ja 33%, võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Teenuseid eksporditi 2,8 miljardi ja imporditi 2,2 miljardi euro väärtuses. Teenuste väliskaubanduse bilansi ülejääk oli 568 miljonit eurot, mis on eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 129 miljoni võrra suurem.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077