Autor: Marge Aasalaid • 2. veebruar 2023

Jahenev tehinguturg toob esile uued motiivid ja ootused

Turu ebakindluse ja finantseerimisraskuste tõttu ennustavad advokaadibürood tehingute mahu jäämist aasta esimeses pooles madalaks. Rohkem ettevõtete ülevõtmisi võib oodata aasta teises pooles.
Raha pole tehinguturult kadunud, advokaadid toovad välja 4 valdkonda, kus on sel aastal oodatada enim rahakaasamisi.
Foto: Pixabay

Kuna turu kindlustunne on langenud ning kõrge inflatsioon raskendab prognooside tegemist ja hinnastamist, siis ennustavad advokaadibürood vaiksemat perioodi just aasta alguseks, rohkem on oodata tehinguid aasta teises pooles. Advokaadid näevad, et raha kaasamise protsessid on läinud pikemaks ja eeltöö on põhjalikum. „Tehingute tegemise põhiloogika ei muutu, kuid turuolukord võib muuta tehingute motiive ja ootusi,” tõi välja advokaadibüroo Walless partner Karl-Erich Trisberg.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077