Autor: Finantsuudised.ee • 21. märts 2023

Eesti Pank nimetas Coop Panga elutähtsa teenuse osutajaks

Eesti Pank on lisanud Coop Panga elutähtsate teenuste osutajate nimekirja. Selle otsusega kasvas pankade arv Eestis viieni, kes peavad ka hädaolukorras tagama teatud ulatuses makse- ja sularahateenuseid. Coop Pangal on nüüdsest üks aasta aega, et vastata elutähtsa teenuse osutajale seatud nõuetele.
Coop Pank peab ühe aastaga kõik vajalikud nõuded täitma.
Foto: Liis Treimann

Elutähtsa teenuse osutajaks on pankade seast ka Swedbank, SEB, Luminor ja LHV. Elutähtis teenus on teenus, mille katkemine ohustab vahetult inimeste elu või tervist, ühiskonna toimimist või teiste elutähtsate või üldhuviteenuste pakkumist. Elutähtsate teenuste hulka loetakse ka makseteenus ja sularaharinglus.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077