Autor: Finantsuudised.ee • 12. aprill 2023

Uuring kinnitab: kasvanud intressid tõstavad hoiuste populaarsust

Tähtajaline hoius on muutunud inimeste jaoks taas kaalumist väärt investeerimisviisiks, kuna pikka aega madalal püsinud hoiuseintressid on hakanud tõusma, kinnitab Luminori tellimusel hiljuti läbi viidud uuring.
Inimesed paigutavad raha taas hoiustesse.
Foto: Liis Treimann

Aastaid väga madalal püsinud hoiuseintressid hakkasid eelmisel aastal koos Euroopa Keskpanga intressimäärade tõusuga taas kasvama ning ühes sellega ka inimeste huvi hoiuste kui ühe võimaliku investeerimisviisi vastu. Inimeste säästmisharjumusi kaardistanud uuringu kohaselt kavatseb 5% eestlastest paigutada oma raha hoiustesse, 12% on sellele mõelnud, 8% jälgib enne otsuse langetamist turul toimuvat ning 15% tunnistas, et polnud sellele enne uuringule vastamist mõelnud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077