Autor: Finantsuudised.ee • 27. juuni 2023

Euroopa Investeerimispank toetab Eesti investeeringuid digi- ja rohereformi

Euroopa Investeerimispank (EIP) ja rahandusministeerium sõlmisid 300 miljoni euro suuruse rahastamislepingu, et toetada investeeringuid digi- ja rohereformi. Laen on esimene osa suuremast raamlepingust, millest kaasfinantseeritakse ka projekte, mille eesmärk on toetada õiglast üleminekut Ida-Virumaa majanduses.
Euroopa Investeerimispank Luksemburgis.
Foto: Reuters/Scanpix

Tegemist on Euroopa Investeerimispanga spetsiaalse laenutootega Euroopa struktuuri- ja investeerimisfondidest toetatavate projektide kaasrahastamiseks. Investeeringute kavandatav kogumaht on 5,2 miljardit eurot. Sellest umbes 3,4 miljardit rahastatakse struktuurifondidest ja ülejäänu on omafinantseering, mis sisaldab kaasfinantseerimist riigieelarvest ja milleks kasutatakse Euroopa Investeerimispanga laenu.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077