Autor: Kristjan Pruul • 26. september 2023

Valitsus saatis riigikogusse kõigi aegade suurima eelarve

Pärast viimase hetkeni käinud vaidluseid ja kärpeteateid kinnitas valitsus tuleva aasta eelarvekava, mille tulud kasvavad pea 8 ja kulud 5 protsenti. Riigi võlakoormus kasvab sellega 1,1 miljardi euro võrra 21 protsendini SKPst, kirjutab Äripäev.
Peaminister Kaja Kallas tutvustas riigieelarve kava. Foto: Andras Kralla

Eelarvetulud kasvavad tänavuselt 8 protsenti 16,8 miljardile eurole, veel kuu aega tagasi prognoosis rahandusministeerium 400 miljoni euro võrra väiksemaid tulusid. Alates 2020. aastast on tulud kasvanud enam kui poole võrra.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077