Autor: Finantsuudised.ee • 5. oktoober 2023

Kolmandikul Eesti inimestest puuduvad säästud täielikult

Citadele panga tellitud uuringust selgub, et iga viies täiskasvanud Eesti inimene on kogunud endale ettenägematuteks kuludeks vähemalt viie kuupalga jagu sääste. Samas on suurel osal Eesti inimestest säästupuhvri jääk ohtlikult õhuke.
Paljud ei kipu mustadeks päevadeks säästma.
Foto: Liis Treimann

Norstati läbiviidud uuringust selgub, et koguni 58%-l on meelerahufondis vaid ühe kuupalga jagu raha või vähem. Nimelt on säästudeks võtta ühe kuu palk 11%-l vastanutest. Vähem kui ühe kuu palk on varutud 14%-l ning ootamatuste suhtes sootuks kaitsetud ehk ilma meelerahufondita on 33% uuringule vastanutest. Kahe kuu raha on säästetud 11%-l vastanutest.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077