Autor: Indrek Mäe • 10. oktoober 2023

Iisraeli konflikt tõukab naftaaktsiaid ja ähvardab USA börse

Nädalavahetusel Iisraelis puhkenud konflikt Iisraeli ja vastupanuliikumise Hamas vahel ning riigis kehtestatud sõjaseisukord on kergitanud maailmaturul hüppeliselt nafta hinda ning viinud USA suuremate börsiindeksite futuurid punasesse.
Iisraeli konflikti tõttu on tekkinud kartus, et naftapakkumine väheneb, ning see kergitab musta kulla hinda. Foto: AFP/Scanpix

Esmaspäeva hommikuse seisuga maksis WTI naftabarrel 85,5 USA dollarit ehk 3,27 protsenti varasemast sulgemishinnast rohkem. USA turgude futuurid ennustavad õhtuks langust sealsetele börsiindeksitele. Nii on S&P 500 futuurid 0,7; Dow Jonesi futuurid 0,61 ning Nasdaqi futuurid 0,77 protsendiga miinuses.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077