Autor: Finantsuudised.ee • 22. märts 2024

Kindlustusettevõtjate avariiliste sõidukite müük läheb käibemaksu alla

Maksu- ja tolliamet (MTA) teavitab olulisest muudatusest kindlustusettevõtjate poolt avariiliste sõidukite müügitehingute käibemaksukäsitluses. Muudatus põhineb Euroopa Kohtu hiljutisel otsusel, mille alusel on MTA oma senist seisukohta muutnud.
Foto: Erik Prozes

Vastavalt Euroopa Kohtu otsusele, juhul kui kindlustusandja on hüvitanud sõiduki hävimise või kahjustamise korral selle tavalise hinna täielikult ja sõiduki omandiõigus läheb üle kindlustusandjale, siis sellise sõiduki müüki ei käsitleta enam kindlustustegevuse osana. Seega, erinevalt varasemast, kuulub selline tegevus käibemaksuga maksustamisele.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077