Autor: Finantsuudised.ee • 28. märts 2024

Rahavood Venemaaga vähenevad

Alates Venemaa täiemahulise sõja algusest 2022. aasta veebruaris on rahavood Venemaaga olnud järjepidevas langustrendis. Suurenenud on sularaha sisse- ja väljavool üle Eesti-Vene piiri. Märkimisväärselt on hoogustunud eksport Kõrgõzstani ja Kasahstani.
Eesti piir Narvas.
Foto: Liis Treimann

Kui 2021. aastal tehti Eestist Venemaale makseid ligi 1,5 miljardi euro ulatuses, siis 2023. aasta esimese üheksa kuuga maksti Venemaale vaid 24 miljonit eurot. 2021. aastal oli Venemaalt laekuvate maksete maht 1,5 miljardit eurot.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077