Autor: Finantsuudised.ee • 16. aprill 2024

IMF: Eestis on näha esimesi märke laenukvaliteedi halvenemisest

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) delegatsiooni juht Vincenzo Guzzo ja Eesti Panga president Madis Müller.
Foto: Andras Kralla
Eesti pangad on üldiselt endiselt hästi kapitaliseeritud, kuid näha on esimesi märke sellest, et laenukvaliteet on hakanud halvenema, teatas Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) Eestis toimunud majanduspoliitiliste konsultatsioonide kokkuvõttes.

„Erilist tähelepanu vajab kinnisvarasektor. Kohane oleks üle vaadata, kas pankade krediidirisk on õigesti arvestatud ning kaaluda pankadelt suuremate puhvrite nõudmist,“ soovitas IMF. „Suundumused äri- ja elukondliku kinnisvara vallas nõuavad valvsust, arvestades selles sektoris tegutsevate ettevõtete suuremat finantsvõimendust ja kinnisvaralaenude kõrget kontsentratsiooni pankade laenuportfellides.“

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077