22. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kui äriühingu tegevuse eesmärk on osaniku vajaduste rahuldamine, võib ka see olla ettevõtlus

Foto: shutterstock.com
Äriühingul ei ole keelatud eluruumi üürida välja eluruumina ja saada sellise teenuse eest tasu. Ka sellisel tegevusel on ettevõtluse tunnused, sest vara kasutatakse ettevõtlustulu saamiseks, leidis Riigikohus.

Maksu- ja tolliameti 13. mai 2015. aasta maksuotsusega vähendati Exclusive Life OÜ (kaebaja) 20% määraga käivet kokku 893,7 eurot ja sellelt arvestatud käibemaksu 178,74 eurot (sh korteri rentimise arvel märgitud käibemaks), vähendati sisendkäibemaksu 24 073,02 eurot ning jäeti samas summas käibemaksu tagastusnõue rahuldamata. Samuti suurendati tulumaksukohustust kokku 38 388 eurot 88 senti.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077