22. jaanuar 2018
Ainult tellijatele

Kui äriühingu tegevuse eesmärk on osaniku vajaduste rahuldamine, võib ka see olla ettevõtlus

Autor: shutterstock.com

Äriühingul ei ole keelatud eluruumi üürida välja eluruumina ja saada sellise teenuse eest tasu. Ka sellisel tegevusel on ettevõtluse tunnused, sest vara kasutatakse ettevõtlustulu saamiseks, leidis Riigikohus.

Maksu- ja tolliameti 13. mai 2015. aasta maksuotsusega vähendati Exclusive Life OÜ (kaebaja) 20% määraga käivet kokku 893,7 eurot ja sellelt arvestatud käibemaksu 178,74 eurot (sh korteri rentimise arvel märgitud käibemaks), vähendati sisendkäibemaksu 24 073,02 eurot ning jäeti samas summas käibemaksu tagastusnõue rahuldamata. Samuti suurendati tulumaksukohustust kokku 38 388 eurot 88 senti.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077