Autor: Tõnu Mertsina • 30. mai 2024

Tõnu Mertsina: selle aasta esimeses kvartalis kukkus jaekaubandus kahjumisse

Jaekaubandusettevõtete müügimahu langus taandub tasapisi ja selle põhi jäi möödunud aasta märtsi. Selle aasta esimese nelja kuu keskmisena on müügimaht jätkuvalt kerges languses. Aastases võrdluses languse taandumise taga on paljuski eelmise aasta alguse madalam võrdlusbaas.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina
Foto: Andras Kralla

Kõige rohkem mõjutas aprillis jaekaubandusettevõtete langust müügimahu vähenemine supermarketites ning kodu- ja ehitustarvete kauplustes. Kuna need kauplused on jaekaubanduses suure osakaaluga, olid nende müügimahtude langused (vastavalt 6% ja 12%) ka suurima mõjuga.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077