Autor: Toomas Polli • 4. oktoober 2022

Toomas Polli: kas tõesti on tarvis meilikontole ligi pääsemiseks anda kolm veretilka?

Küberturvalisuses pole pilt nii mustvalge – mida turvalisemaks midagi teha, seda raskem on seda kasutada; mida rohkem panustada kasutusmugavusele, seda rohkem tuleb järele anda turvalisuses. Seega peab iga ettevõte leidma selle kuldse kesktee kahe äärmuse vahel, mis päriselt antud olukorda sobib, räägib Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli.
Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli.
Foto: Jake Farra

Küberturvalisus ei ole asi iseeneses, vaid paljude väikeste sammude, otsuste ja lähenemiste koosmõjul saavutatud tulemus. Saavutatud tulemus ei tööta ka lülitina – tegin need kolm asja ja nüüd on mul küberturvalisus – vaid pigem on tegu skaalaga, mille näitajat iga otsus veidi ühele või teisele poole liigutab. See, kuhu näitaja lõpuks langeb, on aga iga organisatsiooni enda otsustada ning ihaldatud tulemus peab lähtuma sellest, mida on tegelikult vaja.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077