Autor: Siim Tammer • 16. märts 2023

Meie trahvid ei erguta panka oma infosüsteeme parandama

Finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer toob inspektsiooni blogis välja ühe väga olulise erinevuse Eesti ja Rootsi finantssektori järelevalves.
Siim Tammer
Foto: Liis Treimann

Koalitsioonikõnelustes on kõlama jäänud, et konkurentsiasjades tuleb üle minna haldustrahvidele. Finantsinspektsiooni arvates tuleb haldustrahvidele kohe üle minna ka finantsjärelevalves, et tagada ühetaolisem konkurents ja suurem turvalisus finantssektoris. Selle aasta lõpus jõustuv kõpitsetud väärteo trahviraamistik küll parandab olukorda võrreldes praegusega, kuid jätab soovida võrreldes haldustrahvidega täpselt neil põhjuseil, mida toonitati koalitsioonikõnelustel.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077