Autor: Alar Voitka • 9. juuli 2024

Alar Voitka Eesti Energia võlakirjatrikist: rahandusminister finantseerib riigieelarve defitsiiti 7,9% intressiga

Eesti Energia emiteerib hübriidvõlakirju! Mis trikk see on? Kuidas emiteerida eelisaktsiaid ilma eelisaktsiaid emiteerimata?
Valuation Services OÜ partner Alar Voitka

Eesti Energia (investeerimisjärgu reitinguga BBB-) väljastab 400 miljoni ulatuses rämpsvõlakirju (reitinguga kõigest B- ), mille intressimakset saab raskuste korral edasi lükata ning millel pole üldse tagasimakse kohustust. Maksad tagasi siis kui raha leiad. Loomulikult tasutakse seetõttu tavalisest oluliselt kõrgemat (ja viie aasta pärast veelgi kasvavat) intressi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077