Autor: Igor Rõtov • 8. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mis takistab teise samba liberaliseerimist?

Tuleva juhatuse liige Tõnu Pekk kõneles hommikuprogrammis sellest, mis häirib teda teise samba väljamaksete süsteemis, samuti mis oli tema jaoks eelmise aasta kõige olulisem uudis.
Foto: Liis Treimann
"Siin on kaks põhjust - teema on keeruline ja riik ei võta appi sõltumatuid eksperte," lausus teisipäevases hommikuprogrammis Tuleva juhataja ja fondijuht Tõnu Pekk vastuseks küsimusele, miks ei õnnestu liberaliseerida pensioni teise samba väljamaksete korda.

"Kahjuks küsitakse nõu ainult pankade ja kindlustusseltside käest, kes - ei ole üllatus - arvavad, et see teema on väga riskantne ning seda ei tasuks teha," sõnas Pekk.

Pekk tõi näite, et praeguse korra järgi pensionile minnes kui inimene on kogunud üle 9600 euro, siis tema ainus võimalus raha välja võtta on anda see raha üle kindlustusseltsile ja saada vastu igakuiseid makseid. Tootlust sellele rahale enam seega ei teeni. Tuleva juht lisas, et see aasta võiks siiski oodata muutusi, kuid mitte enam selle riigikogu koosseisu jooksul.

Tõnu Pekk esineb Pärnu Finantskonverentsil 2019 „Kasvame põhjatäheni!“

Lisaks kõneles Pekk veel sellest, kas Eesti pensionifondide mullused kesised tulemused peletavad kogujaid eemale või mitte, mis oli tema jaoks lõppenud aasta olulisim uudis ning mis plaanid on Tuleval kolmanda sambaga.

Kuula intervjuud Tõnu Pekiga alates 11.49.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077