27. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KPMG: Eesti finantsteenuste turg on liialt ühekülgne

KPMG nõustamisteenuste juht Hanno Lindpere sõnul on tarbijakrediidi turu areng üks võimalus Eesti üldise majandusarengu elavdamiseks.
Foto: Andres Haabu
„Eestis on tekkinud kuvand, justkui oleks kogu laenutegevus väljaspool suuremaid pankasid seotud halvamaiguliste kiirlaenudega. Tegelikkuses on tarbijakrediidi sektor tunduvalt mitmekesisem. Viimase aasta jooksul kehtestatud regulatsioon on kogu turgu oluliselt korrastanud ja muutnud,” kirjutab KPMG nõustamisteenuste juht Hanno Lindpere FinanceEstonia MTÜ tellimusel tehtud uuringu „Eesti tarbijakrediidituru olemus rahvusvahelises võrdluses” kokkuvõttes.

„Võttes kokku Eesti tarbijakrediidituru pakkujate arvamused, analüüsides Eesti turu kohta kättesaadavaid andmeid ning võrreldes neid teiste Euroopa riikide näitajatega, on selge, et nõudlus selliste teenuste järele on kasvav ning just mitmekesine pakkumine looks tarbijate jaoks parimad tingimused,” märgib Lindpere. „Tarbijakrediidi turu areng on üks võimalus Eesti üldise majandusarengu elavdamiseks.”

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077