Autor: Finantsuudised.ee • 30. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta mõjukaim finantsjuht selgunud

Aasta mõjukaim finantsjuht on Meelis Paakspuu LHV Grupist.
Foto: Urmas Kamdron
Big4 ja Äripäev valisid kuuendat korda aasta mõjukaimat finantsjuhti. Võitjaks osutus LHV Grupi finantsjuht Meelis Paakspuu.

Meelis Paakspuu on LHV finantsjuht olnud poolteist aastat ja selle aja sisse on jäänud mitu suurt edulugu. Lõppenud aasta tõenäoliselt kõige silmapaistvam finantstehing Eestis oli LHV Grupi edukas viimine Tallinna börsile.

Žüriiliige Ago vilu PwCst andis Meelisele juba nomineerimise ajal aasta tegija tiitli. „Meelis on aasta parim finantsjuht. Ta on väga head tööd teinud. Võlakirjaemissioonile järgnes kirsina tordil väga edukas IPO, mille järel on aktsiahind järjest edasi rallinud. Töö, mis nad tegid LHV Grupi ja panga tagatoa struktureerimisel ja finantsaruandluse börsivalmidusse viimisel, on olnud vägagi muljetavaldav."

Big4 ja Äripäev valisid 15 nominenti, kes jäid eelmisel aastal silma suurte finantstehingute või targa finantsjuhtimisega. Žürii valis esimest korda ka aasta üllataja ja Finantsuudiste lugejatel paluti hääletada nende meelest kõige mõjukama finantsjuhi poolt, kes sai kolleegipreemia.

Aasta mõjukaim finantsjuht on Meelis Paakspuu (vasakult neljas). Vasakult: Veiko Hintsov (Deloitte) , Riina Alt (EY). Paremalt: Andris Jegers (KPMG), Toomas Truuverk (Äripäev), Ago Vilu (PwC). Meelis Paakspuust vasakul on nominent Marko Varik Inbankist, paremal Veiko Haavapuu Tallink Grupist.
Foto: Urmas Kamdron

 

Aasta üllataja

Aasta üllataja tiitli sai TMB juht ja finantsjuht Jaan Luts. Eelmise aastal augustis tegi TMB üllatuslikult suure tehingu, ostes ära AS Betonimestarit OY-le kuulunud kolm tehast. Tehingu tulemusel tekkis ligi 100 miljoni euro suuruse aastakäibega ettevõte, millel on tehased nii Soomes, Eestis kui ka Lätis. Ettevõttest sai sellega Baltimaade ja Soome turul suuruselt teine betoonelementide tootja, mis rahuldab lisaks kodumaisele nõudlusele eksportturge Rootsis ja Norras.

Kolleegipreemia

Nomineeritute seast said oma lemmiku valida ka teised finantsjuhid ja Finantsuudiste lugejad. Kolleegipreemia saaja on Tallinna linna finantsjuht Katrin Kendra, kes on mõjukaima finantsjuhi nominent olnud ka eelnevatel aastatel. Katrin Kendra juhitav Tallinna linna finantsteenistus on üks Eesti suurimatest finantsteenuskeskustest. Katrini eestvedamisel on edukalt finantsteenistuse äriprotsesse tõhustatud, mis võimaldab järjest rohkemate linnaametite ja -asutuste raamatupidamist üle võtta.

Kõik nominendid:

Andri Avila, Eesti Energia 

Jaan Luts, TMB

Janek Lepp, Coop

Marko Varik, Inbank

Katrin Kendra, Tallinna linn

Meelis Paakspuu, LHV Group

Veiko Haavapuu, Tallink Grupp

 

Žüriiliikmete hulka kuulusid Big4 audiitorbüroode esindajad Ago Vilu PwCst, Andris Jegers KPMGst, Ivar Kiigemägi EYst ja Veiko Hintsov Deloitte'ist ning Villu Zirnask Äripäeva poolt.

 

Loe intervjuud mõjukaima finantsjuhi tiitli võitja Meelis Paakspuuga SIIT.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077