Autor: Finantsjuhtimise Infoleht • 10. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ebaõigete asendussuhete eest hüvitise saamiseks tuleb hageda ühendavat äriühingut

Foto: pixabay.com
Kas äriühingute ühendamisel rakendatud ebaõige asendussuhte eest saab kahjuhüvitist nõuda ainult ühendavalt ühingult äriseadustiku § 398 lg 3 järgi või ka ühendava ühingu juhatuse liikmelt äriseadustiku § 403 lg 6 järgi? Kui esimese järgi on hüvitist saadud, kas saab siis nõuda ka veel teise järgi? Neid küsimusi lahkas kohtuasjas 3-2-1-72-16 riigikohtu tsiviilkolleegiumi kogu koosseis.

Gregori ja Partner OÜ (hageja I) ja OÜ Ordesall Group (hageja II) esitasid 31. detsembril 2012 Harju maakohtule hagi, milles palusid Tarmo Tammelt (kostja) välja mõista hageja I kasuks kahjuhüvitise 173 086 eurot ja viivise ning hageja II kasuks kahjuhüvitise 128 984 eurot ja viivise.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077