Autor: Finantsuudised.ee • 12. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa finantstöötajad mõistavad hukka Eestis toimuva

Foto: Nordea
Euroopa finantstöötajate katusorganisatsioon (UNI Europa Finance) tegi avaliku pöördumise, milles mõistab hukka Nordea panga hirmutamis- ja ahistamistaktika, mis ei ole Põhjamaa tööandjale kohane, kirjutab Äripäev.

Organisatsioon kirjutas pöördumises, et nende kolleegid DNB ja Nordea pankade Eesti üksustes on pidevas võitluses oma juhtkonnaga seoses toimuva ühinemisega uueks pangaks.

Pöördumises seisab, et pärast seda, kui tuli kahe panga liitumise teade, on Nordea Eesti juhtkond võtnud kasutusele kõik läbirääkimisi välistavad taktikad, nagu laimukampaania meedias, õigusabi ametiühingu taltsutamiseks ja ametiühingu esindajate hirmutamine. „See on pettumust valmistav ja vastuvõetamatu areng kahe panga puhul, kes teistes riikides tulevad hästi toime oma ametiühingutega. Jätkuv vaikiv toetus sellisele tegevusele mõlema panga tippjuhtkonnas ei saa jääda tähelepanuta,“ kirjutab UNI Europa Finance.

Halvale olukorrale on kaasa aidanud kaks asjaolu.

Esiteks Nordea Eesti juhtkonna otsus lahkuda kollektiivlepingu läbirääkimistelt eelmisel aastal ilma igasuguse nähtava kavatsuseta nende juurde tagasi pöörduda. UNI Europa Finance'i teatel on Nordea Eesti esitanud valeväiteid ja süüdistusi peatatud läbirääkimiste ja ametiühingu esindajate nõudmiste kohta. Nii DNB kui ka Nordea on keeldunud pidamast kollektiivlepingu läbirääkimisi loodavas Luminori pangas.

Teiseks on hirmutatud ja ahistatud töötajate esindajaid ette teatamata töökohamuutustega, vähendatud preemiatega, koondamisega pärast pankade ühinemist ja on olnud ka muud survet kohalikust juhtkonnast.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077