Autor: Finantsuudised.ee • 21. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Panditulumaksu senisel kujul ei tule

Rahandusminister Sven Sester ja peaminister Jüri Ratas
Foto: Andras Kralla
Valitsuskoalitsioon tegi avalduse seoses maksuaruteludega, mis viimastel päevadel IRLi esimehe Helir-Valdor Seederi eestvedamisel teemaks on olnud, ja peaminister Jüri Ratas teatas, et muudatused tulevad ühisdeklaratsioonides ja panditulumaksu senisel kujul ei tule.

„Panditulumaksu sellisel kujul nagu on, ei tule. Küll aga Eestis teenitud kasumi väljaviimine maksuvabalt pole aktsepteeritav ja selleks tuleb teha muudatused seadusandluses,“ vahendas ERR.ee peaministri sõnu.

SDE esimees Jevgeni Ossinovski kinnitas, et ühisdeklaratsiooni ja panditulumaksu teemal on koalitsioon jõudmas põhimõttelistele kokkulepetele ning nüüd on küsimus vajalikes katteallikates, mis täpsustuvad IRLi uue esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul nädala jooksul. Seeder ütles, et need ei tule uute maksude kehtestamisega, vaid kulude kokkuhoiuga.

Kokkuleppele ei jõutud, kuid arutati ka magusamaksu ja pakendiaktsiisi teemal, mida Seederi sõnul vaadati üle, kas seda on võimalik tühistada või muuta nii, et ta oleks ettevõtjatele rohkem vastuvõetav. Läbirääkimised jätkuvad nädala pärast pühapäeval.

Loe pikemalt ERRist.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077