10. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühisrahastusplatvormidele kohaldub maakleri, mitte asjatundja vastutus

Foto: pixabay.com
Millised võiksid olla platvormipidaja kohustused investori ees platvormi kaudu edastatava informatsiooni õigsuse ja täielikkuse osas, uuris Ulla Saar Tartu ülikooli õigusteaduskonnas tänavu kaitstud magistritöös „Osaluspõhised ühisrahastusplatvormid: platvormipidaja kohustused seoses ühisrahastusplatvormil investeerimisobjekti kohta esitatud vale või puuduliku informatsiooniga“.

Eestis puudus magistritöö kirjutamise ajal ühisrahastamisse puutuv asjakohane kohtupraktika. Seadusega ei ole kehtestatud ka kindlaid kohustusi osaluspõhiste ühisrahastusplatvormide pidajatele seoses vale või puuduliku informatsiooniga, mis on esitatud investori kaitse ja platvormi kaudu reklaamitava investeerimisobjekti kohta. Seetõttu analüüsis Saar Eestis kehtivat lepinguõigust ja keskendus sellele, kuidas võiks kvalifitseerida ühisrahastusplatvormide pidajate ja investorite vahelist õigussuhet.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077