10. oktoober 2017
Ainult tellijatele

Ühisrahastusplatvormidele kohaldub maakleri, mitte asjatundja vastutus

Autor: pixabay.com

Millised võiksid olla platvormipidaja kohustused investori ees platvormi kaudu edastatava informatsiooni õigsuse ja täielikkuse osas, uuris Ulla Saar Tartu ülikooli õigusteaduskonnas tänavu kaitstud magistritöös „Osaluspõhised ühisrahastusplatvormid: platvormipidaja kohustused seoses ühisrahastusplatvormil investeerimisobjekti kohta esitatud vale või puuduliku informatsiooniga“.

Eestis puudus magistritöö kirjutamise ajal ühisrahastamisse puutuv asjakohane kohtupraktika. Seadusega ei ole kehtestatud ka kindlaid kohustusi osaluspõhiste ühisrahastusplatvormide pidajatele seoses vale või puuduliku informatsiooniga, mis on esitatud investori kaitse ja platvormi kaudu reklaamitava investeerimisobjekti kohta. Seetõttu analüüsis Saar Eestis kehtivat lepinguõigust ja keskendus sellele, kuidas võiks kvalifitseerida ühisrahastusplatvormide pidajate ja investorite vahelist õigussuhet.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077