Uudised Geoffrey Garrett, Whartoni ärikooli professor; eestindanud Villu Zirnask

Finantstehnoloogia võidujooksu juhib Hiina

Jack Ma
Alibaba asutaja ja juht Jack Ma.Foto: shutterstock.com

USA tehnoloogiasektori uuendusi tunnustatakse õigusega, aga Hiina kiiresti arenev finantstehnoloogia sektor kihutab USA-st mööda ja ka India kogub hoogu, kirjutab Whartoni ärikooli professor Geoffrey Garrett.

Kui rääkida tehnoloogiasektorist, siis põhiline tegevus – kindlasti kogu uuendamine – toimub Ameerikas, eks ole?

Amazon, mis kujundas ümber jaekaubanduse, tegi Jeff Bezosi maailma rikkaimaks inimeseks. Google ja Facebook domineerivad internetis. Apple’i seadmed on sama levinud kui Microsofti tarkvara. Nagu rääkis New York Timesi kolumnist Thomas Friedman Hongkongis Whartoni ülemaailmsel foorumil, on viimane aastakümme olnud tõeliselt murranguline.

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. January 2018, 18:06

Finantsuudised.ee toetajad: