30. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas müüja peab raha tagasi andma, kui ostetud elamumaale ehitada ei saa?

Foto: shutterstock.com
Müügikuulutuse ja kinnistusraamatu andmete järgi oli ostetud kinnistu elamumaa, kuid keskkonnaametist ehitusluba küsides saadi teada, et kinnistu on täies ulatuses metsamaa kõlvik, millele ei tohi hooneid püstitada. Kas müüja peab raha tagasi andma?

M. K. ja S. K. (hagejad) esitasid 2015. aastal Harju maakohtule V. K. (kostja) vastu hagi müügilepingu alusel üle antud 11 000 euro tagasisaamiseks. Hagiavalduse kohaselt ostsid M. K. ja S. K. 29. juulil 2015 Lääne-Virumaal Vihula vallas Võsu alevikus asuva Külaotsa kinnistu, et rajada sinna suvekodu. Müügikuulutuse ja kinnistusraamatu andmete järgi oli kinnistu elamumaa, kuid keskkonnaametist ehitusluba küsides said M. K. ja S. K. teada, et kinnistu on täies ulatuses metsamaa kõlvik, millele ei tohi valitsuse 19. veebruari 2015. aasta määruse „Lahemaa rahvuspargi kaitse-eeskiri“ § 23 lg 1 p 1 kohaselt hooneid püstitada.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077