7. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tahtlikud ja tahtmatud eksimused väikeettevõtete majandusarvestuse korraldamises

Foto: shutterstock.com
Eestis on palju ettevõtjaid ja raamatupidajaid, kellel puuduvad piisavad erialased teadmised ning oskused, mis toob kaasa palju pettusi ja vigu, kirjutab Eliis Kahlo TTÜs kaitstud magistritöös „Ettevõtlusega alustamine – tahtlik ja tahtmatu kuritegevus“. Ettevõtlusega alustamine on Eestis liiga lihtne, väidab Kahlo, kes on raamatupidamisteenust osutava äriühingu juht ja ainuosanik.

„Kui juhatusel pole piisavaid teadmisi näiteks raamatupidamise korraldamisest või laiemalt ettevõtlusest toimitakse oma äranägemise järgi, rikkudes palju seadusi. Enamasti ei järgne seaduserikkumistele mingeid sanktsioone, sest Eestis ei kontrollita piisavalt ettevõtjate tegevust ja seaduste täitmist. Selline olukord on ettevõtjate hulgas kujundanud arvamuse, et raamatupidamise korraldamine on ebaoluline. Levinud on arvamus, et sisu ei ole oluline, peaasi et maksu- ja tolliamet oleks rahul ning aruanded tähtajaks esitatud,“ selgitab Kahlo.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077