7 mai 2018
Uudised
Ainult tellijale

Tahtlikud ja tahtmatud eksimused väikeettevõtete majandusarvestuse korraldamises

Foto: shutterstock.com

Eestis on palju ettevõtjaid ja raamatupidajaid, kellel puuduvad piisavad erialased teadmised ning oskused, mis toob kaasa palju pettusi ja vigu, kirjutab Eliis Kahlo TTÜs kaitstud magistritöös „Ettevõtlusega alustamine – tahtlik ja tahtmatu kuritegevus“. Ettevõtlusega alustamine on Eestis liiga lihtne, väidab Kahlo, kes on raamatupidamisteenust osutava äriühingu juht ja ainuosanik.

„Kui juhatusel pole piisavaid teadmisi näiteks raamatupidamise korraldamisest või laiemalt ettevõtlusest toimitakse oma äranägemise järgi, rikkudes palju seadusi. Enamasti ei järgne seaduserikkumistele mingeid sanktsioone, sest Eestis ei kontrollita piisavalt ettevõtjate tegevust ja seaduste täitmist. Selline olukord on ettevõtjate hulgas kujundanud arvamuse, et raamatupidamise korraldamine on ebaoluline. Levinud on arvamus, et sisu ei ole oluline, peaasi et maksu- ja tolliamet oleks rahul ning aruanded tähtajaks esitatud,“ selgitab Kahlo.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
 • parimad pakkumised finantskoolitustele
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Rain Jüristo
  Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077