7. mai 2018
Ainult tellijatele

Tahtlikud ja tahtmatud eksimused väikeettevõtete majandusarvestuse korraldamises

Autor: shutterstock.com

Eestis on palju ettevõtjaid ja raamatupidajaid, kellel puuduvad piisavad erialased teadmised ning oskused, mis toob kaasa palju pettusi ja vigu, kirjutab Eliis Kahlo TTÜs kaitstud magistritöös „Ettevõtlusega alustamine – tahtlik ja tahtmatu kuritegevus“. Ettevõtlusega alustamine on Eestis liiga lihtne, väidab Kahlo, kes on raamatupidamisteenust osutava äriühingu juht ja ainuosanik.

„Kui juhatusel pole piisavaid teadmisi näiteks raamatupidamise korraldamisest või laiemalt ettevõtlusest toimitakse oma äranägemise järgi, rikkudes palju seadusi. Enamasti ei järgne seaduserikkumistele mingeid sanktsioone, sest Eestis ei kontrollita piisavalt ettevõtjate tegevust ja seaduste täitmist. Selline olukord on ettevõtjate hulgas kujundanud arvamuse, et raamatupidamise korraldamine on ebaoluline. Levinud on arvamus, et sisu ei ole oluline, peaasi et maksu- ja tolliamet oleks rahul ning aruanded tähtajaks esitatud,“ selgitab Kahlo.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077