Autor: Finantsuudised.ee • 23. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Foto: AUGA Group

AUGA Group pikendas aktsiate märkimisperioodi

Mahetoidu tootja AUGA Group pikendas aktsiate avaliku pakkumise perioodi 17. augustini, mille kiitis reedel heaks ka Leedu Keskpank. Otsus perioodi pikendada on seotud Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupangaga (EBRD) sõlmitud raamlepinguga, mis peaks julgustama suuremat arvu potentsiaalseid investoreid ettevõtte aktsiaid märkima.

AUGA Groupi peamine aktsionär Baltic Champs Group, AUGA Groupi juhatuse esimees Kęstutis Juščius ja EBRD sõlmisid raamlepingu, milles sisaldub, et kui viimane märgib uusi emiteeritud AUGA Groupi aktsiaid, siis võtab ettevõte kohustuse vastata teatud EBRD keskkonna- ja sotsiaalnõuetele ja äriühingu üldjuhtimise soovitustele ning nõuetele. Ettevõte otsustas toetada ka EBRD kandidaadi valimist ettevõtte nõukogusse, juhul kui säärane kandidaat üles seatakse.

“Prospekti tutvustusperioodi käigus oleme suhelnud paljude investoritega Euroopas ja mujal maailmas. Selge on see, et paljud Euroopa investorid on hetkel puhkusel ja seetõttu leiame, et ajapikendus on kõige mõistlikum samm, et kõigil investoritel oleks võimalik teatises sisaldunud info üle järele mõelda,“ ütles Kęstutis Juščius, AUGA Groupi juhatuse esimees. Kõik muud pakkumisega seotud tingimused jäid samaks ning need on kirjas ettevõtte 3. juuli prospektis ja selle 17. juulil väljastatud lisas.

EBRD valib väga hoolikalt ja vastutustundlikult ettevõtteid, millesse investeerida. Rõhuasetus on ettevõtetel ja projektidel, mis keskenduvad energiasäästule, kestlikule maakasutusele, loodusressursside säilitamisele, saaste vähendamisele jms. EBRD investeeringud annavad signaali teistele investoritele, et säärastel ettevõtetel on kestlikult kõrged standardid ja fookus jätkusuutliku äritegevuse arendamisel. Pank arvestab lisaks keskkonnapoliitikatele ka sotsiaalse vastutustundlikkuse ning äriühingu hea üldjuhtimise tavadega. Leedus on EBRD investeerinud juba 83 projekti ning nende investeeringute koguväärtus on 748 miljonit eurot.

AUGA Groupi visioon ja arenguplaanid vastavad EBRD investeerimisalastele prioriteetidele. Nagu ettevõte on juba varasemalt teada andnud, siis kaasatavat kapitali kasutatakse kestliku mahepõllumajanduse arendamiseks: investeeringud omandatud põllumajandusettevõtetesse, linnu- ja piimafarmide arendamisse, biogaasi tootmisse ja põllumajandusmasinate biogaasil käitamisse.

Pakkumine koosneb kuni 40 miljonist emiteeritud nimelisest lihtaktsiast kauplemiseks Nasdaq Vilniuse ja Varssavi börsidel. AUGA Groupi suurimal aktsionäril, Baltic Champs Groupil, on samuti kavas müüa 40 miljonit nimelist lihtaktsiat. Pakkumine koosneb avalikust pakkumisest Leedu jaeinvestoritele, suunatud pakkumisest institutsionaalsetele või kutselistele investoritele ja suunatud pakkumisest konkreetsetele mitteinstitutsionaalsetele ja mittekutselistele investoritele väljaspool Leedut. Aktsiaid pakutakse hinnavahemikus 0,45 ja 0,5 eurot aktsia kohta. Lõplik aktsia hind kinnitatakse pärast investorite nõudluse välja selgitamist. Lõplik pakkumishind on kõikidele investoritele sama.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077