Autor: Finantsuudised.ee • 18. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kandideeri EY Eesti Aasta Ettevõtja tiitlile

EY Eesti Aasta Ettevõtja 2019 konkursile kandideerimine on avatud. Konkursi võitja selgub 14. märtsil 2019 ja esindab juunis Eestit EY Maailma Aasta Ettevõtja ärifoorumil Monacos.
EY Eesti Aasta Ettevõtja 2018 Markus ja Martin Villig
Foto: Tiit Mõtus

Osalema on oodatud kõik ettevõtte omanikud ehk inimesed, kes päris elus juhivad, otsustavad ning võtavad riske. „Otsime säravaid ettevõtjaid, kelle äriühing on tegutsenud rohkem kui kolm aastat, selles töötab minimaalselt kümme inimest ja 2017. aasta käive ulatus vähemalt kahe miljoni euroni,” ütles EY partner Ranno Tingas.

Üheteistkümnendat korda toimuva konkursi eesmärk on tunnustada silmapaistvaid ettevõtjaid, kelle kirg ja tahtejõud sütitavad ka teisi. „Eesti majanduse tervis on hea ja selle tuules läheb ka ettevõtjatel üle ootuste hästi. Teistest eristumiseks peaks tugeval kandidaadil olema lisaks kasvunumbritele ette näidata ka visioon paremast homsest ning arusaam, kuidas selleni liikuda,” lisas Tingas.

Kandidaatidega viiakse läbi põhjalikud intervjuud ja neid hindab sõltumatu žürii, mis koosneb ärimaailma võtmeisikutest, kes on ettevõtlusega iga päev seotud ning mõistavad võimalusi ja raskusi, millega ettevõtjad kokku puutuvad. Kõik intervjueeritavad saavad kutse EY Eesti Aasta Ettevõtja galaüritusele, kus selgub võitja.

Eelmisel aastal said EY Eesti Aasta Ettevõtja tiitli Taxify asutajad Martin ja Markus Villig. Ettevõtja elutööpreemia tunnustuse pälvis ettevõtja ja kunstimetseen Enn Kunila.

Varasemate aastate võitjate hulka kuuluvad:

2017. aasta – Arno Kütt ja Peep Kuld (Cleveron AS)

2015. aasta – Jevgeni Kabanov (ZeroTurnaround AS)

2014. aasta – Jüri Raidla (Advokaadibüroo Raidla Ellex)

2013. aasta – Peeter ja Priit Rebane (BDG Holdings OÜ)

2012. aasta – Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS)

2011. aasta – Priit Alamäe ja Taavi Kotka (Nortal AS)

2010. aasta – Peter Hunt (Wendre AS)

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077