Autor: Finantsuudised.ee • 19. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Danske Banki juht astub tagasi

Danske Banki tegevjuht Thomas Borgen teatas oma soovist tagasi astuda.

Danske Banki tegevjuht Thomas Borgen teatas täna juhatusele, et soovib ametist tagasi astuda, vahendab Äripäev Reutersit. „On selge, et Danske Bank on rahapesuvastases võitluses Eestis läbi kukkunud.“

Borgen jätkab ametis seni, kuni ametisse nimetatakse järgmine juht. „Hoolimata sellest, et välise advokaadibüroo juurdlus jõudis järeldusele, et ma olen oma juriidilisi kohustusi täitnud, usun ma, et kõigile osapooltele on parim, kui ma lahkun,“ sõnas Borgen.

Danske Banki juht Thomas Borgen ei soovi ametis jätkata.
Foto: NILS MEILVANG

Juhatuse esimees ütles, et austab Borgeni otsust ja peab seda õigeks.

Reuters kirjutas eelmisel nädalal, et Danske Banki tegevjuht Thomas Borgen keeldus 2013. aastal Danske Eesti haru äri koomale tõmbamast. Nimelt ütles panga ärisuuna juht Borgenile viis aastat tagasi ühel oktoobrikuisel koosolekul, et Eesti haru mitteresidentidest klientide toimingute maht on oluliselt suurem kui konkurentidel, mistõttu tuleks see üle vaadata ja võimalik, et ka vähendada. Borgen vastas selle peale koosolekul, et ta saab aru vajadusest leida kuldne kesktee, kuid ta arutaks teema üle väljaspool koosolekut. Danske uurimisega seotud isik ütles Financial Timesile, et selle lausega otsustas Borgen, et Eesti üksuse äri ei peatata. Danske panga kõneisik vastas Reutersile, et nad ei kommenteeri juhtumit enne, kui uurimistulemused on avalikustatud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077