Uudised Kristel Tiits, Grant Thornton Baltic OÜ juhtiv nõustaja

Kes peavad esitama tegeliku kasusaaja andmed, kes on kohustusest vabad?

Kristel Tiits
Kristel TiitsFoto: Grant Thornton Baltic

Seni oli tegeliku kasusaaja tuvastamise kohustus krediidi- ja finantseerimisasutustel, notaritel jt kohustatud isikutel ärisuhte loomisel või tehingute tegemisel, aga pärast seadusemuudatust on kohustatud isikute hulk märksa laiem.

1. septembril jõustus rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduse muudatus, mille alusel peab äriühingu juhatus äriühingu tegelike kasusaajate kohta andmeid koguma ning need äriregistrile esitama. Tegeliku kasusaaja andmed peavad esitama nii ühemehefirmad kui ka suured kontsernid, samuti mittetulundusühingud ja sihtasutused ning veel mitmed juriidilised isikud.

Uue kohustuse peamine eesmärk on tagada, et juhatusel on asjakohane ja täpne teave äriühingu tegelike kasusaajate ja omandiõiguse või teiste kontrolli teostamise viiside kohta. Tegelikud kasusaajad on kohustatud nõutud andmed juhatusele avaldama.

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. September 2018, 12:07

Finantsuudised.ee toetajad: