Autor: Raamatupidaja.ee • 22. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued europangatähed jõuavad ringlusse

Alates 28. maist 2019 jõuavad ringlusse teise seeria 100- ja 200eurosed. Peale keskpankade peavad selleks ettevalmistusi tegema ka ettevõtjad, kes peavad tagama tehnilise valmisoleku uute pangatähtede sujuvaks kasutuselevõtuks.
Mida uute 100- ja 200euroste puhul tähele panna?

Rahakäitlusseadmete ja autentimisvahendite ajakohastamiseks peavad ettevõtjad ühendust võtma seadmete tarnijatega.

Nii 100- ja 200eurose kui ka kogu teise seeria pangatähtede tutvustamiseks ja turvaelementide tundmaõppimiseks korraldab keskpank mais sularahakäitlejatele suunatud infotunde, kuhu on oodatud kommertspankade, jaemüügikettide, poodide ja teenindusasutuste esindajad, kes puutuvad igapäevaselt oma töös sularahaga tihedalt kokku ja peavad sularaha põhjalikult tundma.

Infotunnis on võimalik uusi 100- ja 200euroseid ka oma silmaga näha. Rahatähe tundmine ja oskus käsitsi turvaelemente tuvastada tagavad selle, et raha saab vastu võtta ka siis, kui rahakäitlusseadmeid ei ole või need on uuendamata.

Infotund on osalejatele tasuta, kohapeal jagatakse kaasa infomaterjale. Infotunnid toimuvad Tallinnas, Tartus ja Narvas. Ajakava ja registreerimine Eesti Panga kodulehel.

Infokiri uute 100- ja 200euroste kohta:

Allikas: Eesti Kaubandus- Tööstuskoda

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077