Autor: Finantsuudised.ee • 26. juuni 2019

Krüptorahaga kauplemine on Eestis kõigi aegade rekordtasemel

Populaarseim krüptovaluuta on eestlastest investorite hulgas bitcoin, mille edumaa tehingute mahtude põhjal on järgnevate krüptovaluutade ees mäekõrgune, teatas Admiral Markets.
Bitcoini buum vol 2 on hoo sisse saanud, hind kasvab iga päevaga märkimisväärselt, 2018. aastal maksis Bitcoin 19000 dollarit, praegu on hind ca 12000 USD.
Foto: Liis Treimann

„Mai ja juuni näitavad selgelt, et korrelatsioonis bitcoini enda hinnaga on krüptovaluutade hinnavahelepingute kauplemismahud teinud läbi rekordkasvu. Praegune investorite huvi krüptovaluuta vastu ületab isegi 2017. aastat, mil bitcoini hind viimati rekordeid purustas,” ütles rahvusvahelise internetipõhise kauplemisteenuse pakkuja Admiral Markets ASi Eesti regiooni juht Sander Lõhmus.

Lõhmuse sõnul on praegu Eesti investorite eelistatuim krüptovaluuta bitcoin, mis annab 80% nende kogu krüptoraha hinnavahelepingute kauplemistehingute kogumahust juunis. Sellele järgnevad Bitcoin Cash, Litecoin ja Ripple, mille kõigi mahud moodustavad kogu krüptoraha portfelli tehingutest võrdselt 5%.

“Enamik mäletab krüptovaluutaga seotult eriti hästi bitcoini suurt tõusu 2017. aastal ning sellele järgnenud üüratut kukkumist 2018. aastal. Sel aastal on bitcoin teinud korraliku taastumise. Praegune krüptovaluutade võidukäik on kauplejates ja investorites tekitanud uut lootust ja aktiivsust,“ lisas Lõhmus.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077