Autor: Villu Zirnask • 15. august 2019

Kuidas jõuda mitterahaliste tulemusnäitajate abil paremate finantstulemusteni?

Tallinna Tehnikaülikoolis tänavu kaitstud magistritöös „Tulemusjuhtimise süsteemide mitterahaliste tulemusnäitajate seosed ettevõtte tegevusedukusega Eesti tootmisettevõtetes” otsis Henri Telk vastust küsimusele, kas formaalsema tulemusjuhtimise süsteemiga (TJS) Eesti töötleva tööstuse ettevõtted on finantstulemuste poolest edukamad.
Foto: shutterstock.com

Telk jagas uuritud ettevõtted (133) kolme gruppi: formaalse ja struktureeritud TJSiga ettevõtted, formaalse TJSiga ettevõtted ja mitteformaalse TJSiga ettevõtted. Kõige suurema grupi (77) moodustasid formaalse TJSga ettevõtted, kes väitsid end kasutavat enda loodud süsteemi. Mitteformaalse TJSga ettevõtteid oli 34. Kõige vähem vastanuid oli formaalse ja struktureeritud TJSiga ettevõtete grupis – 22. Neist 22st 16 kasutab mitme levinud kontseptsiooni kombinatsiooni, neli ettevõtet tasakaalus tulemuskaarti ja kaks ettevõtet tulemuslikkuse püramiidi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077