Villu Zirnask • 15 august 2019
Uudised
Ainult tellijale

Kuidas jõuda mitterahaliste tulemusnäitajate abil paremate finantstulemusteni?

Tallinna Tehnikaülikoolis tänavu kaitstud magistritöös „Tulemusjuhtimise süsteemide mitterahaliste tulemusnäitajate seosed ettevõtte tegevusedukusega Eesti tootmisettevõtetes” otsis Henri Telk vastust küsimusele, kas formaalsema tulemusjuhtimise süsteemiga (TJS) Eesti töötleva tööstuse ettevõtted on finantstulemuste poolest edukamad.

Foto: shutterstock.com

Telk jagas uuritud ettevõtted (133) kolme gruppi: formaalse ja struktureeritud TJSiga ettevõtted, formaalse TJSiga ettevõtted ja mitteformaalse TJSiga ettevõtted. Kõige suurema grupi (77) moodustasid formaalse TJSga ettevõtted, kes väitsid end kasutavat enda loodud süsteemi. Mitteformaalse TJSga ettevõtteid oli 34. Kõige vähem vastanuid oli formaalse ja struktureeritud TJSiga ettevõtete grupis – 22. Neist 22st 16 kasutab mitme levinud kontseptsiooni kombinatsiooni, neli ettevõtet tasakaalus tulemuskaarti ja kaks ettevõtet tulemuslikkuse püramiidi.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
 • parimad pakkumised finantskoolitustele
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Rain Jüristo
  Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077