Villu Zirnask • 11 märts 2020
Uudised
Ainult tellijale

Kui kõrge intressiga saavad Euroopa riigid kümneaastast laenu kümne aasta pärast?

Foto: shutterstock.com

Veebruari keskel kajastas finantsmeedia innukalt uue rajajoone ületamist intressimaailmas – kümneaastaste Kreeka võlakirjade intress langes allapoole 1% piiri. Sellesama Kreeka, kes kümne aasta eest muutus sisuliselt maksejõuetuks ja vajust tervet euroala ohustavasse majanduskriisi.

Järgnevatel joonistel näete Euroopa riigivõlakirjade intressimäärasid läbi nelja aastakümne. 2020. aasta jaanuari seis on eelnevate aastakümnete omast kardinaalselt erinev. Jaanuari seisuga oli kaheksa Euroopa Liidu riigi kümneaastaste võlakirjade tootlus negatiivne, ühest protsendist kõrgem oli see ainult kuues riigis. Kümne aasta eest oli pilt hoopis teine, täiesti teistsugune intressimaailm aga vaatab vastu 1980. ja 1990. aastast – isegi Saksa kümneaastased võlakirjad pakkusid siis rohkem kui seitsmeprotsendilst intressi.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Finantsjuhtimise Infolehe paberväljaande
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Kaspar Kitsing
  Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: 569 549 79