Autor: Villu Zirnask • 11. märts 2020
Ainult tellijatele

Kui kõrge intressiga saavad Euroopa riigid kümneaastast laenu kümne aasta pärast?

Autor: shutterstock.com

Veebruari keskel kajastas finantsmeedia innukalt uue rajajoone ületamist intressimaailmas – kümneaastaste Kreeka võlakirjade intress langes allapoole 1% piiri. Sellesama Kreeka, kes kümne aasta eest muutus sisuliselt maksejõuetuks ja vajust tervet euroala ohustavasse majanduskriisi.

Järgnevatel joonistel näete Euroopa riigivõlakirjade intressimäärasid läbi nelja aastakümne. 2020. aasta jaanuari seis on eelnevate aastakümnete omast kardinaalselt erinev. Jaanuari seisuga oli kaheksa Euroopa Liidu riigi kümneaastaste võlakirjade tootlus negatiivne, ühest protsendist kõrgem oli see ainult kuues riigis. Kümne aasta eest oli pilt hoopis teine, täiesti teistsugune intressimaailm aga vaatab vastu 1980. ja 1990. aastast – isegi Saksa kümneaastased võlakirjad pakkusid siis rohkem kui seitsmeprotsendilst intressi.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077