Autor: Peeter Kutman ja Madis Reppo • 17. märts 2020

Kuidas mõjutab COVID-19 pandeemia M&A tehinguid?

Koroonaviiruse COVID-19 mõjust M&A tehinguturule räägivad advokaadibüroo COBALT partner Peeter Kutman ja advokaat Madis Reppo.
Advokaadibüroo COBALT partner Peeter Kutman ja advokaat Madis Reppo

Koroonaviiruse COVID-19 leviku raames on juba omajagu räägitud force majeure’ist ning sellest tingutuna oma lepinguliste kohustuste täitmata jätmisest. Vääramata jõu ehk force majeure’i kõrval tunneb lepinguõigus ka lepinguliste kohustuste vahekorra muutumise institutsiooni (võlaõigusseadus §97). Eesti kohtud on aga leidnud, et lepinguliste kohustuste vahekorra muutumisel tuleb lepingu muutmine või sellest taganemine kõne alla üksnes väga erandlikel asjaoludel. Seega omab enam tähtsust lepingupoolte vahel lepingusse sisse kirjutatu ehk nn MAC-klausel (Material Adverse Change või Material Adverse Effect – eesti k „oluline kahjulik mõju“).

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077