Autor: Finantsinspektsioon • 3. märts 2021
Ainult tellijatele

Puudujääk krediidiandja sise-eeskirjas tõi 20 000 euro suuruse trahvi

Finantsinspektsioon karistas AB Kreditex AS-i (registrikood 12041659) 20 000 euro suuruse trahviga, kuna krediidiandja sise-eeskirjas puudus metoodika, mis võtaks tarbija krediidivõimelisuse hindamisel arvesse bullet-laenude omapära.

Bullet-laen on laen, mille puhul laenuvõtja tagastab laenu põhiosa ühe maksena laenulepingu lõpus ja tasub jooksvalt ainult intressi. Krediidiandja AB Kreditex AS väljastab selliseid laene ja oleks pidanud seetõttu enne tarbijalaenulepingu sõlmimist hindama laenuvõtja tarbijakrediidivõimelisust, võttes hindamise käigus muu hulgas arvesse sõlmitava krediidilepingu tingimusi. Krediidivõimelisuse hindamise metoodika ja selle rakendamise kord peavad seaduse kohaselt olema sätestatud krediidiandja sise-eeskirjas ning seda enne krediidi andmist.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077