13. september 2021

Suurim eurohuvi on rumeenlastel ja ungarlasetel, aga kõige lähemal on liitumisele Horvaatia ja Bulgaaria

Villu Zirnask, majandusajakirjanik, Finantsjuhtimise Infolehe kaasautor
Maikuus läbi viidud Eurobaromeetri avaliku arvamuse uuring näitas, et Euroopa Liidu seitsmest riigist, mis peaksid kunagi eurole üle minema, aga ei ole veel läinud, ületab euroraha pooldajate hulk vastaste hulka viies riigis – Rumeenias, Ungaris, Horvaatias, Poolas ja Bulgaarias. Rootsis ja eriti Tšehhis aga on euro vastaseid endiselt palju rohkem kui pooldajaid.

Neid, kes arvavad, et eurole peaks üle minema nii kiiresti kui võimalik või mõne aja pärast, on võimalikult kaua oodata soovijatest või „mitte iial“ ütlejatest rohkem samuti viies riigis ja kõige enam samuti Rumeenias ja Ungaris. jääb kiire ülemineku pooldajate arv seda aeglaselt või mitte kunagi soovijatele selgelt alla. Kõige eurorahaskeptilisemad riigid on Tšehhi ja Rootsi, kus vastavalt 61% ja 57% elanikest arvas, et euro peaks kasutusele võtma nii hilja kui võimalik või mitte kunagi.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077