Autor: Finantsuudised.ee • 14. jaanuar 2022

Euroopa Komisjon püüab võidelda välisriikide subsiidiumidega

Kaubanduskoda toetab üldjoontes Euroopa Komisjoni määruse ettepanekut kolmandate riikide subsiidiumidest, kuid näeb halduskoormuse tõusu ohtu ning samuti peab tõenäoliseks riigihankemenetluste pikenemist, kirjutab koda oma kodulehel.
Eesti-Kaubandus Tööstuskoda toetab Euroopa Komisjoni võitlust kolmandate riikide subsiidiumide vastu.

Subsiidiumideks loetakse ettepaneku kohaselt mistahes kujul kolmandatelt riikidelt või selle asutustelt rahalise toetuse saamist näiteks ostu-müügitehingute või maksuerandite näol. Ettepanekuga soovib Euroopa Komisjon hakata vältima Euroopa Liidu siseturu moonutusi eeskätt suuremahuliste riigihankemenetluste ning ühinemiste ja koondumiste korral. Seejuures on ettepaneku loojad leidnud, et kui kolmandalt riigilt saadud subsiidiumide kogusumma jääb kolme aasta jooksul alla 5 miljoni euro, ei ole tõenäoliselt tegemist Euroopa Liidu siseturgu moonutavate subsiidiumidega.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077