Autor: Kristjan Pruul • 8. märts 2022

1990ndate stiilis hinnatõus jääb mõneks ajaks püsima

Energia ja toiduainete veetud hinnatõusule ei ole leevendust loota, sest Ukraina sõda mõjutab otseselt mõlemat, samal ajal ei suuda rahatrükile pidurit tõmmata ka keskpank.
Toit on kahe kuuga kallinenud 8 protsendi võrra. Nii kiiret toiduainete hinnatõusu pole Eestis olnud alates 1990ndatest aastatest, mil praegust majandussüsteemi ehitati, märkis Swedbanki vanemanalüütik Liis Elmik.
Foto: Andras Kralla

"Hinnad tõusevad väga kiiresti," tõdes Swedbanki vanemanalüütik Liis Elmik veebruari inflatsioonistatistikat kommenteerides. Elmiku hinnangul jätkub väga kiire hinnatõus lähikuudel. "Märtsis tõusevad energiahinnad veelgi. Hoogsast hinnatõusust hoolimata on tarbimine seni tugevat kasvu näidanud, kuid järgmistel kuudel peaks tarbimise kasv aeglustuma, sest hinnad tõusevad sissetulekutest kiiremini ja ebakindlus tuleviku ees on kasvanud," ütles ta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077