Autor: Finantsuudised.ee • 18. märts 2022

SmartCap kaardistab Eesti rohetehnoloogia ettevõtete kapitali kättesaadavust

Euroopa taasterahastu vahenditest 100 miljoni eurose mahuga Rohefondi loov SmartCap analüüsib Eesti rohetehnoloogia ettevõtete ökosüsteemi hetkeolukorda ning kapitali kättesaadavust ja turutõrkeid. Aprillis valmiv ülevaade kaardistab võimalused riikliku investeerimisfondi kaudu rohetehnoloogiate arendamiseks ja ökosüsteemi potentsiaali realiseerimiseks.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt selgitas, et Rohefondiga luuakse ekspordivõimekusega tulevikutehnoloogiad.
Foto: Liis Treimann

"SmartCapil on sõlmitud riigiga investeerimisleping, et juba käesoleval aastal Rohefondi esimesed investeeringud turule jõuaksid," lausus SmartCapi juhatuse liige Sille Pettai. "Samuti oleme läbi viimas analüüsi ettevõtete vajadustest ja ootustest, aga ka takistustest kapitali kaasamisel. Lisaks soovime kaardistada investorite valmisolekut, eelistusi ja piiravaid asjaolusid omakapitaliinvesteeringute tegemisel rohetehnoloogia ettevõtetesse."

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077