Autor: Signe Sillasoo • 22. märts 2022

Eesti sai kümnenda ükssarviku!

Digitaalse klienditeenindusega tegeleva Eesti-USA idufirma Glia olemasolevad ja uued investorid tegid ettevõttele täiendava rahasüsti, mis suurendas Glia kogurahastuse 152 miljoni dollarini ehk 138,4 miljoni euroni. See kasvatas ettevõtte väärtuse üle miljardi dollari, tehes ettevõttest järgmise Eesti ükssarviku.
Idufirma Glia meeskond võib rõõmustada: nad on kümnes Eesti idufirma, kes kuulub kohalike ükssarvikute karja.
Foto: Glia

Idufirmade portaal foundME vahendab Eestis asutatud Glia tänast teadet, et idufirma kaasas D-seeria rahastusringis 45 miljoni dollarit ehk ehk ligi 41 miljonit eurot.

Rahastusringi juhtis New Yorgis asuv globaalne riskikapitali- ja erakapitaliettevõte Insight Partners, kellega liitusid ka juba olemasolev investor Wildcat Capital Management ning uued strateegilised investorid, sealhulgas RingCentral Ventures.

Täiendav kapital suunatakse suurel määral teadus- ja arendustegevusse, mis lisab hoogu innovaatiliste lahenduste loomisele digitaalse klienditeeninduse (Digital Customer Service, DCS inglise keeles – toim) vallas.

Glia kavatseb veelgi investeerida tehisintellekti, analüütikasse, sõnumside-, kõne- ja videovõimalustesse, et parandada nii tarbijate kui ka klienditeenindajate igapäevaelu ja digitaalseid ootusi.

Jaanuaris pärjati Eesti Startup Auhindade jagamisel aasta välisasutaja tiitliga Glia asutaja Carlos Paniagua. Ta on Eesti ühe kiiremini kasvava iduettevõtte asutaja - Glia kasvatas möödunud aastal käivet ligi kaks korda ning ettevõte on Eestisse loonud 37 uut kõrgelt tasustatud töökohta. Carlos Paniagua on ka Eesti iduettevõtjate kogukonna aktiivne liige, kes jagab mentori ja esinejana oma ideid ja kogemusi noorte kolleegidega.

Pikemalt saab lugeda portaalist foundME.

Finantsuudised.ee toetajad:
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077