Autor: Finantsuudise.ee • 5. mai 2022

Luminori kasum tegi tubli kasvu

Luminor Bank AS teatas, et parandas esimeses kvartalis äritegevuse tulemuslikkust. Ühtlasi kinnitas pank märkimisväärsete riskipositsioonide puudumist Venemaal, Valgevenes ja Ukrainas.
Foto: Andras Kralla

Esimest kvartalit varjutas tugevalt Ukrainasse sissetungi geopoliitiline ja majanduslik mõju. Luminori jaoks oli oluline jätkata teenuste osutamist oma klientidele – Balti riikides tegutsevatele eraisikutele ja ettevõtetele – toetades samal ajal oma töötajaid ja panustades piirkonda saabuvate Ukraina põgenike abistamisse. Pank kohandas oma tegevust vastavalt muutunud tegevuskeskkonnale ja parandas seejuures võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga oma äritegevuse tulemuslikkust, kasvatas efektiivsust ja suurendas puhaskasumit. Pärast panga laenuportfelli hindamist kinnitas Luminor ühtlasi, et pangal ei ole otsest riskipositsiooni seoses Venemaal, Valgevenes ja Ukrainas asuvate ettevõtetega.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077