Autor: Finantsuudised.ee • 25. oktoober 2022

Maailmamajanduse majanduslanguse riskid on suurenemas

Majanduslanguse riskid on maailmamajanduses kasvutrendis ning USA, Euroopa ja muu maailma majanduskasvu prognoose korrigeeritakse üha enam allapoole. Balti riikide majandustes on ilmselt majanduslangust raske vältida, kuid 2008. aasta kriis siiski ei kordu.
Citadele panga ökonomist Mārtiņš Āboliņšinsi hinnang üleilmse ning Balti riikide majanduskliimale.
Foto: Citadele Group

Energiakriis Euroopas, Venemaa sissetung Ukrainasse, intressimäärade hüppeline tõus, finantsturgude ebastabiilsus, kõrge inflatsioon ja vähenev ostujõud, COVID-19 nullstrateegia ja probleemid Hiina kinnisvarasektoris, samuti tarbimisstruktuuri normaliseerumine pärast COVID-19 pandeemia lõppu, mõjutavad ülemaailmset majanduskasvu üha enam. Selle tulemusena on Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) taas alandanud oma 2023. aasta maailmamajanduse prognoosi 2022. aasta juuli 2,9%lt 2,7%le. See on väga märkimisväärne langus maailmamajanduse kasvus pärast 6% kasvu aastal 2021.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077